Pazar

İlham Veren Proje ''Küçük Prens Tenimde''‏

Melissa Mey
Küçük Prens Tenimde fikri nasıl oluştu ?

Fransız yazar Antoine Saint  de Exupery'i tanımayan yoktur sanırım. Ve onun  kült kitabı  Küçük prens’i. Bir küçük prens sever ve kitabının tüm dillerini toplamaya çalışan koleksiyoner olarak bu projeyi yapmak istedim.

Benim de tenimde tattoo olarak taşıdığım “küçük prens”i başka kimler taşıyor merak ediyordum. Kaç kişiyiz? Kalabalık mıyız ? O'nlar ne düşünerek yaptırdılar bu tattooları gibi sorularla başladı her şey. 

Çok fazla da duyurusunu yapmadım. Her şey arkadaşlardan ve sosyal medya üzerinden bir anda çoğaldı. Sonra gazete haberleri ve röportajlarla... öyle ki New York ve Avustralya’dan bile duyan dostlar olmuş. Hatta İtalya'dan tattoolarının fotoğrafını çekip yollayan ve projeye katılmak isteyenler oldu. 

Projenin çekim aşamalarından bahsedebilir misiniz? 

Proje çekimlerini İstanbul ve Ankara'da stüdyolarda yaptım. Teninde küçük prens tattoo olanları fotoğrafladım ve onların hikayelerini de topladım.  Diğer projelerimde olduğu gibi sponsorsuz yürüttüğümden ne yazık ki diğer şehirlere çekimlere gidemedim.  Katılmak isteyenler bu iki şehirdeki çekimlere katıldılar. Almanya'dan gelen bir küçük prens dostumuz bile oldu. 

Modelleriniz arasında kimler ?

Projeme model olarak destek veren ünlü isimler de var küçük prens tattoo ları olan. Yunus Günce Sevinç Erbulak ve Hazal Kaya gibi. 




Projenin bir misyonu var mı?

Amacım sosyal yardım projesine dönüşen bu fotoğrafları olabildiğince çok şehirde sergilemek ve çok fazla kişiye ulaşmasını sağlamak. Böylece insanlar Küçük Prens'i tanıyabilecekler. Merak edip alıp okuyabilecekler ve hayatlarında belki de bir ışık olacak bu küçük kitabın sözleri. 
Mesela bir müze girişimimiz var. Ben sadece 3 aydır tüm bu küçük prens çalışmalarını yapmış olmama rağmen (diğer koleksiyonlarım gibi bunu da sessiz yürütüyordum) başka koleksiyonerlerin sanal müze hayalini şimdi İstanbul'da oluşturma çalışmalarım var. Bir de olabilirse küçük prens park – yeşil alanı oluşturmayı planlıyorum. Son aylarda tüm zamanımı bu projeler alıyor. 


Resim yazısı ekle

Proje sergi dışında hangi mecralarda yer alacak?

Sergi dışında foto ve hikayeleri kitap haline getirmek projemin diğer ayağını oluşturuyor. 
Güneydoğu sergimde Türkçe lazca ve kürtçe küçük prens kitaplarını da dağıtımı ve etkinlikler yapmayı planlıyorum. 

Yazarın ölümünün üzerinden 71 yıl geçti ve 2015 itibarı ile artık telif hakkı kalktı. Bu nedenle tüm dünya da çok sayıda baskıları yapılıyor . Ülkemizde de 60 yeni baskısı yapıldı ve her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de ülkemizde olan yeni çeviri ve diğer lehçe – ağız da olanları hem merakla takip ediyor hem destekliyorum. Bunlar arasında Osmanlıca – Çağatay Türkçesi- eski uygurca ve Göktürkçe de var. Tüm yayınevleriyle de diyalog halindeyim. 

Küçük Prens Tenimde sosyal medya üzerinden de takip edilebiliyor mu?

Facebook üzerinde Küçük Prens Türkiye adlı bir grubumuz var herkesin dilediğince haberi ya da önerileri paylaştığı. Böylece bizlerin de yeni çıkan bir kitap ya da tiyatro vb. gibi şeylerden haberi olabiliyor. Küçük prensle ilgili projelerimi web sitem üzerindeki bloğumdan da takip edebilirler. Ya da sosyal medyayı oldukça aktif kullanmaya çalışıyorum (özellikle instagramı) 



Sosyal mecralar;
www.melissamey.com - blog 
instagram aynı adla
Facebook için de  küçük prens türkiye adresleri takip edilebilir.

(Not: Bu röportaj kaynak ve link gösterilmek kaydı ile kullanılabilinir.)





Hiç yorum yok:

Yılın Basın Fotoğrafları" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 40 yıldır aralıksız olarak düzenlenen “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının 2024 sonuçl...